miércoles, 26 de enero de 2011

Inauguració de l'exposició i presentació de la publicació de TRILOGIA DE LA PRIVADESA

Benvolgudes i benvolguts,

us convidem a l’espai:
Roca Umbert/Espai d'Art
C/ Lluís Companys 1
08401 Granollers
938 791 803
espaidarts@rocaumbert.cat
http://www.rocaumbert.cat/espaidarts/

el proper dijous 27 de gener a les 20h

Inauguració de l'exposició i presentació de la publicació de 

TRILOGIA DE LA PRIVADESA
http://www.rocaumbert.cat/espaidarts/cat/espai_arts_presentacio
 

Trilogia de la Privadesa és un treball que va començar al 2004, on el temps real i la velocitat de lo transmissible es posa en contínua confrontació posant en relleu els límits de la realitat individual i la seva aparença pública. La tecnologia participa com eina però també com mitjà relacional amb les més de 70 persones que col•laboren en el projecte, algunes de les quals des dels seus inicis.

A través dels treballs d’aquesta Trilogia entorn els arquetips mitològics i la figura de la dona es tracten temes que posen en qüestió la tòpica associació de la dona lligada a l'instint i la natura, és a dir al exclusiu mon d'allò privat i al també tòpic lligam de l'home amb la intel·ligència i la cultura d'allò públic.

El mite contraposat al logos racional: el mite permet acceptar l'enigma, des del mateix enigma. El relat mític transcendeix la raó, es basa amb els sentits i les creences, del temors i les esperances i conforma un relat total, alhora indefinit i infinit, conscient de l'inabastable de l'ésser. Trilogia de la privadesa s'articula en tres parts:

Sibil·la estudia la figura de la mitjancera i del poder que en ella recau, receptacle del missatge diví, personatge que coneix el futur sense poder transformar-lo, desitjant l'oblit i la mort per a deixar de recordar

Domus Àurea, tracta de la llar com a indret de poder, concentració de protecció i de repressió, origen de la vida tant en el sentit biològic com social.

Anti-Keres com a cloenda dels dos primers: les figures mitològiques femenines que tenen cura dels malalts, i que estan presents en el trànsit de la vida a la mort com un àngel que protegeix, amb barreja de dolça companyia i alhora pròleg de l'aire gèlid de la mort.


Us esperem!
Nora Ancarola
Marga Ximenez

1 comentario:

  1. Apreciadas Nora y Marga,
    deseo poderos ver en la inauguración en Roca Umbert. Tengo ganas de ver el montaje.
    Saludos.
    Pájaro

    ResponderEliminar